Napsugár Apartman - 8868 Kistolmács, Fő út 32. Mobil: 30/398-1256 E-mail: info@kistolmacs-szallas.hu
 
 
SZÉP Kártyát elfogadunk!
Falusi turizmus
4 napraforgós ház!
 

Látnivalók

Kistolmácsi Tó, Kistolmács

Kistolmácsi TóKistolmács község Letenyétől északra 7 km-re, a horvát határtól 10 km-re található, a Letenyét és Bázakerettyét összekötő útszakaszon.A település Zala megye aprófalvas települései közé tartozik.

Már a régmúltból, az 1200-as évekből is maradtak fent írásos emlékek Kistolmácsról. A környéken folytatott olajkutatások révén, egy szeizmikus robbanás következtében egy bővizű forrás tört a felszínre. Eme forrásra alapozva, vízügyi szakemberek bevonásával hozták létre a Jóléti Víztározót.

A tó kiválóan alkalmas fürdőzésre, horgászásra. A tél beköszöntével SAJÁT FELELŐSSÉGRE a téli sportok szerelmeseinek nyúlt remek kikapcsolódási lehetőséget. A Kistolmácsi tó megléte jelentősen hozzájárult a település és a környék turisztikájának fellendüléséhez.

Itt a végállomása a Csömödéri Erdei kisvasútnak, melyet évente a nyári időszakban rendkívül sokan keresnek fel. Kistolmácsot érinti az országos Kék túra útvonal, valamint a Dél-Zalai-Erdőtáj Kerékpárútnak is részét képezi a község.

 

Lendvai Vinarium-torony

Lendvai Vinarium-toronyból 4 országra látunk

Általános tudnivalók a Toronyról

Lendva-hegyen épült  Vinarium-kilátótorony kör alakú torony 53,50 méter magas, földszinttel és kilenc emelettel. Oskar Virag építészmérnök, Vires d.o.o Építész Iroda, tervei szerint. A torony alapterülete 293 m2,  acél szerkezetű vasbeton földszinttel, a tetején egy üvegezett kilátót alakítottak ki, ahonnan egyszerre látjuk be a négy ország, Szlovénia, Magyarország, Horvátország és Ausztria területét.

A torony egyszerre legtöbb 50 látogatót fogadhat. A toronyba 240 előregyártott lépcsőn vagy lift segítségével lehet feljutni. A földszinten a látogatók rendelkezésére étterem áll, továbbá ajándéktárgyak, információs pont, a torony melletti házikókban pedig a helyi  gasztronómia és borok kínálata várja a látogatókat.

http://vinarium-lendava.si/hu/

 

Erdei Kisvasút

Erdei KisvasútA térség egyik kiemelkedő turisztikai vonzereje a keskeny nyomsávú Erdei Kisvasút, melyet a évente a nyári időszakban több ezeren kersnek fel.

A vasút története az 1910-es évekbe nyúlik vissza, amikor is kezdetben még az erdőgazdálkodás és a fakitermelés ösztönözte a kisvasút létét. Természetesen már akkor is volt személyszállítás, de elenyésző létszámban. A vasúthálózat az évek múlásával egyre bővült.

A személyszállítás számára évtizedekkel ezelőtt tették nyilvánossá a pálya egy részét. Hazánkban nagyon sokan keresik fel kirándulás céljából ezt a keskeny nyomsávú erdei kisvasutat, mivel a gyönyörű zalai dombok között kanyarog és több nevezetességet (Vétyemi Ősbükkös, Kerka völgye…) érintve közlekedik.

 

Budafai Arborétum

Budafai ArborétumAz arborétum Kistolmácstól alig 5 km-re található, melyet könnyedén megközelíthetünk autóval és kerékpárral egyaránt.

A park kialakítása tökéleten illeszkedik a környék turisztikai adottságaihoz. Az itt kialakított ösvények, erdei utak kellemes kikapcsolódást biztosítanak a kirándulóknak az arborétum területén található tóval egyetemben.

A Budafai Arborétumban az évek múlásával közel 220 fás növény vált megismerhetővé a látogatók számára. Itt építették meg a környék egyik kilátóját is.

 

Gyógy és termálfürdők

A lenti gyógy- és termálfürdő

Termálfürdő LentiKistolmács községtől Lenti 22 km-re található, melyet akár az erdei kisvasúttal is felkereshetünk. A fürdő maga egy komplexum, különböző szolgáltatásokat kínál. A wellness és gyógyászat, az energiapark és szépségfarm az ide látogatók által igen kedvelt. Az évek folyamán nagy fejlődésen átesett létesítmény szinte minden igényt ki tud elégíteni, legyen szó kicsiről vagy nagyról, családokról vagy barátokról, esetleg az idősebb korosztály képviselőiről.

 

A bázakerettyei termálfürdő

Termálfürdő BázakerettyeA strand Kistolmácstól 3 km-re északra található. A közel 2000 főt befogadni képes strandfürdő szezonális jelleggel várja a fürdőzni vágyókat május végétől szeptember elejéig.
A termálfürdő egy hidegvizes, két melegvizes élménymedencével és egy pezsgőfürdővel,
valamint varázsaltos környezettel várja a látogatókat.

 

Napsugár Apartman
8868 Kistolmács, Fő u. 32.

Mobil: 30/398-1256

info@kistolmacs-szallas.hu www.apartman-kistolmacs.hu
Nefelejcs Apartmanház
8868 Kistolmács, Petőfi u. 45.

Mobil: 30/398-1256

info@kistolmacs-szallas.hu www.kistolmacs-szallas.hu